Välkommen till

där kreativiteten flödar

Aktiviteter och platser i närområdet

Odensjö

 

www.odensjo.nu

 

Odensjö socken i Småland är omgiven av vatten. I väster av sjön Unnen och i öster av den vida Bolmen, Odens egen sjö.

Många söker sig till oss för sjölivet och den orörda naturen. Andra för att bo och leva här på gränsen mellan Halland och Småland. På lagom avstånd från Halmstad och havet i väster och industristaden Ljungby i öster. Odensjö är en levande bygd som växer.

Välkommen hit du också, som gäst eller boende. Här finns det plats för dig också.

 

Lidhult

 

www.lidhult.com

 

Bland sjöar och mossar ligger Lidhult i en gränsbygd, nu mellan Småland och Halland, fram till 1600-talet mellan Sverige och Danmark. Med ständiga krig mellan svenskar och danskar. 1889 blev Lidhult stationssamhälle när järnvägen invigdes. Då tillkom marknader, fabriker och affärer.

 

Lidhult ligger i sagobygden, som är ett magiskt landskap som gömmer otaliga spännande och roliga berättelser:

www.sagobygden.se

 

Långaryd/Landeryd

 

www.langaryd.se

 

Långaryd och Landeryd ligger i landskapet Småland men tillhör Hallands län. Här finns skogen, sjöarna och naturen alldeles vid husknuten. Det ideella föreningslivet är mycket levande i bygden, här anordnas många evenemang om året och alla är välkomna att delta.

 

Namnet Världens släktbygd kommer av att världens största utforskade släkt, Långarydssläkten härstammar härifrån. Räknat från den äldsta kända släktmedlemmen har man forskat fram över 250.000 ättlingar och ingifta. Släkten är numera spridd över hela världen. I Långaryd finns fortfarande spår efter släktens ursprung kvar.

 

Välkommen till Långaryd och Landeryd – Världens släktbygd!

 

Femsjö

 

Femsjö by och dess vackra omgivning är av riksintresse för naturvården. Den samlade bymiljön med kyrka, naturskola, kyrkstallar, prästgård och övrig bebyggelse är belägen i ett välskött kulturlandskap av stort värde.

 

Här levde mykologins fader Elias Fries och skolan från 1800-talet nyttjas än idag som "naturskola" av skolbarn från hela kommunen.

Läs mer på www.eliasfries.org

 

Sammanhållningen i byn är god vilket medfört att många barnfamiljer valt att bosätta sig där.

I Femsjö församling bor för tillfället cirka 220 personer.

 

Frågor, ändringarna eller tips angående webbsidan: webb@unnaryd.com

 

Följ gärna Unnaryds Bygdeblad på facebook:

www.facebook.com/unnaryd